Při přípravě stravy pro vaše děti se řídíme naším Desaterem zdravé výživy.

  1. Připravovaná strava je založená na rozmanitosti a zdravějších variantách tradičních pokrmů, nesmažíme, nepodáváme uzeninu.
  2. V jídelníčku se střídá chléb, obiloviny, luštěniny, rýže, brambory, fazole, ryby, drůbež a libové maso.
  3. Sladké a tučné potraviny zařazujeme v míře dané normou spotřebního koše.
  4. Čerstvé mléko patří do jídelníčku denně, v různé podobě.
  5. Ke každému jídlu patří čerstvá zelenina či ovoce.
  6. Volíme stravu s nízkým obsahem soli.
  7. Vedeme děti ke zdravému pitnému režimu.
  8. V průběhu dne mají děti možnost volby doplňkové stravy.
  9. Respektujeme individuální a zdravotní hlediska a potřeby dětí.
  10. Správný jídelníček je ten, který je pestrý, chutný, vyrovnaný, barevně sladěný a lákavý dětskému oku.
 

O stravu vašich dětí se starají

Vedoucí školní jídelny : Ing. Lenka Hejcmanová
Telefon: 326 723 224 (6:30 - 14:00 hod)

Hlavní kuchařka: Srnanská Lenka
Kuchyně: 326 723 223 - linka 20

Odhlašování obědů
e-mail: stravne.ms@seznam.cz
telefon: 326 723 224

Informace o alergenech v jídelníčku

Vážení rodiče, vážení strávníci,
od 13.12. 2014 je povinností všech zařízení veřejného stravování označovat v hotových pokrmech alergeny, které mohou způsobit u některých strávníků alergii na určité potraviny.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát ohled na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník ohlídat sám. Jídelna má jen funkci informační. Přítomnost alergenu v pokrmu je vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen nebo slovně.

Alergeny jsou vyznačeny přímo na jídelním lístku v jednotlivých třídách a na www stránkách školy. Podrobnější informace na tel.: 326 723 224, v kanceláři ŠJ.

Děkujeme za pochopení, vedoucí ŠJ